1453-39

Peyzaj Proje ve Uygulama 

ÜRÜN KATEGORİLERİ

log-41siparisimnemanagelri-77 yurticisondedneme-98

BİZ SİZİ ARAYALIM

Biz Sizi Arayalım
whatsapp22222-26

FACEBOOK

Meyve Fidanları » İğde » HIPPOPHAE rhamnoides Yabani iğde, Yalancı iğde Fidanı

HIPPOPHAE rhamnoides Yabani iğde, Yalancı iğde Fidanı HIPPOPHAE rhamnoides Yabani iğde, Yalancı iğde Fidanı
Ürün Kod: 8690800020000


Perakende alışveriş için e-fidanlık

1001fidan.com

ziyaret edebilirsiniz...





qr code

Sincan,Yalancı iğde, Çıçırgan Otu ya da Yer İğdesi (Lat. Hippophae rhamnoides) İğdegiller ailesindendir.

Dikenli bir ağaçtır.

Ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişir.

Toprak ihtiyaçları fazla değildir.

Dağlık bölgelerde, göl ve akarsuların kıyılarında, kumlu ve taşlı bölgelerde yetişir.

Genç dalları gümüş gibi parlak olur; daha sonra pas tutmuş gibi rengi solar; ucu 7 cm. dikendir.

Yaprakları boğumlu, üstü koyu yeşil-gri, altı sarımsı veya beyaz, gümüş gibi parlaktır. 

Çiçekleri çift eşeylidir. Küçük çekirdekli yemişinin rengi kırmızı veya sarımsı, tadı ekşidir. 

Yemişi şıralı, yumuşak ve çabuk ezilir.



ÖZELLİKLERİ


Ham madde olarak olgunlaşmış yemişi toplanır. Yemişi hava soğuyunca (-15C°) çırpılarak toplanır.

Tıpta iltihaba karşı, mikrop öldürücü, ağrı kesici, yaraları tedavi edici özelliklere sahiptir. 

Şırası sıkılıp alındıktan sonra, kalan kısmı, kurutulur ve sonra bitki yağında bekletilir.Bu işlem birkaç aşamadan geçirilir ve sonuçta yalancı iğde yağı (çıçırgan yağı) elde edilir. 



FAYDALARI 


Çıçırgan yağı ciltte, mukozada oluşan çeşitli yaraları tedavi eder. 

Yemek borusundaki zararlı şişliklerde, mide ve oniki parmak bağırsağındaki yara hastalığında, ayrıca rahim ağzı iltihabında ve başka jinekolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır. 

Cilt hastalıklarında (egzema, erpes), uzun zamandır iyileşmeyen yaraların tedavisinde olumlu sonuç verir. Tibet hekimliğinde, çıçırganın yaprakları romatizmada kompres olarak kullanılır. 

Çıçırgan yağından iltihaplı hastalıklarda ağrıyı azaltmak ve dindirmek için yararlanırlar.
Kozmetik amaçla, çıçırgan yağından özel bir maske hazırlanarak, ciltteki çeşitli lekeleri, sivilcileri gidermek için ve saç dökülmesinde faydalanılır.
Çıçırgan yağı, mide suyunun fazla salgılanmasını azaltır; karaciğer hastalığında rastlanılan zehirlenmelere karşı etkilidir. 

Çıçırganın yağında katı yağı asitleri (linol, lipolen), yağda eriyen vitaminler (retinol, tokoferol), fosfolipitler, bitki sterinleri çok sayıda bulunur; aterosklerozu önlemekte kullanılır. 

Çıçırgan yağı, kandaki kolestrol düzeyinde azalma olunca da kullanılabilir.


KULLANIMI


Çıçırgan yağı, eczanelerde 50-100 ml.'lik cam şişelerde satılır. Ondaki karotinoillerin oranı %30 mg., %180 mg.'dır. Ciltteki yaraları tedavi ederken, gazlı bezi çıçırgan yağında ıslatarak, hastalıklı bölge örtülür. Bu işlem her gün tekrarlanarak uygulanır.







Ürün Kategorileri



Anasayfa - Hakkımızda - İletişim - Rss


Her Hakkı Saklıdır © 2014 Doğa Peyzaj